Hoodlums

by Henrik Eye

# 1

So it begins!

Har hatt lyst til å lage denne serien i snart to år, og da jeg endelig satte meg ordentlig ned og tegnet denne stripen, tenkte jeg: hvorfor ikke beskrive hele serien enkelt og greit med første stripe?

Introduserer Riley her. Flere planlagte figurer slenger seg på etter hvert.

Hu hei!

Published 2012-07-09 00:00:00

7 comments

Frk. Blips

2012-07-09 00:37:57

Frk. Blips

Synes umiddelbart dette ser pent og interessant ut. Men ... må tilstå at jeg ikke skjønner hvorfor han selvantenner.

Occisor

2012-07-09 07:37:03

Occisor

Regner med det er fordi han bruker magi for å tenne lyset, og så har han ikke så god kontroll, så han setter fyr på seg selv også. Kan ikke si at selve poenget var veldig morsomt, men liker tegningene! Kanskje med unntak av at det er såpass mørkt at man knapt ser hva som skjer.

Et par tips: - La figuren løpe mot høyre i siste rute. Da løper han vekk fra, og ikke inn i stripen. Da blir bevegelsen i stripa seende bedre ut. :] - Som sagt, prøv kanskje å lysne opp stripa litt. Det er fint mulig å ha en mørk og gloomy stemning uten å ha en karakter som smelter inn i bakgrunnen.

Som en siste ting kan jeg jo si at denne typen slap-stick-humor som regel fungerer bedre i animasjon enn i tegneseriestriper. Men likevel ikke et dårlig forsøk! Er spent på å se mer!

Zantheo

2012-07-09 12:07:25

Zantheo

Så poenget ditt, og justerte på lyssettingen slik at forgrunnen, objektene i bakgrunnen og karakteren blir klarere. Etter første redigering, merket jeg at det fortsatt var noe som var litt off. Stripen ble merkbart bedre etter en aldri så liten resize i Flash. Første gang jeg laster opp horisontale striper her på Nettserier, og tenkte ikke over at bildet kunne bli komprimert. :

Sire_fred

2012-07-09 15:23:39

Sire_fred

Fancy stripe, tror jeg henger her ei lita stund til og ser litt hvordan det blir etterhvert :)

Occissor har allerede tatt opp alle gripene jeg hadde om stripa, så har ikke noe mer og si enn lykke til.

Occisor

2012-07-09 17:44:32

Occisor

Ser bedre ut allerede! Et godt triks for å få forgrunner til å stå fram er å dempe fargene i bakgrunnen (saturation). Slik er det i virkeligheten når man f.eks. ser på et fjell langt vekke i forhånd til ett som er nærme. Fargene er svakere, samtidig som det er mer hvitt i dem. Altså blir de seende gråere ut jo lenger vekk de er. Dette er noe vi er vandt til som et konsept, selv om man ikke er klar over det. Derfor fungerer det som et triks for å skape dybde i et lite format med små avstander også! Ble kanskje litt rotete fortalt, og så prøver jeg ikke å diktere deg her, men syns selv det er kjekt å få tips så tidlig som mulig i en prosess!

Zantheo

2012-07-09 21:11:56

Zantheo

Takknemlig for alle tips og konstruktiv kritikk jeg får. Fint for å kvalitetsforbedre serien gjennom prosessen å skape den, og vite at den har et potensiale.

En venn mente også jeg kunne blurre ut bakgrunnen (for å skape dybde), noe som ellers også kan fungere, men med objekter som sett i bakgrunnen, som ikke alle er rent tilfeldige, tenkte jeg de kunne la stå synlige. Demonskallen synes vel såvidt best i sisterute, men den er der i alle fall!

Blir gøy å utvide universet jeg snekrer sammen; jeg har en del planlagte ting som jeg gleder meg til å prøve ut, men i første omgang blir det å få introduksjoner og oppbygging av fundamentet så tidlig som mulig. Derfor er det flott med innspill og tanker på veien så det resulterer bedre for hver gang. :)

Occisor

2012-07-09 23:37:42

Occisor

Selv har jeg aldri vært særlig fan av å blurre ut bakgrunnen. Oftere enn ikke ser det bare "billig" ut, og hjelper ikke nok på kontrasten du trenger her: lys. Bakgrunnen er like mørk som outlinen til karakteren og hendene hans, og det blir veldig anstrengende å se på. Her er et veldig kjapt snekra eksempel på hvordan jeg mener du heller kan få kontrasten du trenger: http://i26.photobucket.com/albums/c110/Brookbar/hoodlums-1341784800.jpg

Join the discussion!

Log in to add your comment!