Hakkum

av Nils Petter Smeby

Publisert 2020-09-12 07:55:28

3 kommentarer

Frk. Blips

2020-09-14 00:59:18

Frk. Blips

Denne fungerer ikke for meg. Folk flest har blitt tutet ørene fulle om pandemi dag ut og dag inn i månedsvis. Du skal nok måtte brøle ordet "pandemisk" voldsomt høyt før en eneste bibliotekgjest hever øyenbryn. Uansett volum vil neppe noen flykte. Men grunnideen om ordforveksling er ikke så dum. Spørs bare hvilke ord som kunne greid å tømme lokalet? "Brann"? "Gasslekkasje"? "Bombe"? "Stinkbombe"? Så skal ordet kunne forveksles med noe litterært her ... sikkert mulig å få til.

Jeg drar kjensel på tegningen i sisteruta. Har høy toleranse for gjenbruk, men jeg synes Fenriss ser rar ut der. Det samme syntes jeg i en tidligere stripe, uten at jeg da helt så hva som var "feil". Nå mener jeg at det er halsen, at han har fått så lang hals at han blir seende tynn og lite kaninaktig ut.

Og når jeg først driver og pirker: Åpningsreplikken ble unødig omstendelig, jeg synes at tekstrubrikken med pil er overflødig, og i stedet for "hva heter det ..." hadde det greid seg med et "øh...".

Frk. Blips

2020-09-14 07:06:42

Frk. Blips

Alternativt forslag: Rute 1: Fenriss (som der holder en LUKKET bok): "Jeg foretrekker gamle klassikere." Rute 2: Han har åpnet boka og hoster av en støvsky som stiger opp mellom permene. Rute 3: Fenriss: "Jeg skulle imponere henne". Karoline: "Leit at hosten din skremte alle på dør."

Nils Petter Smeby

2020-09-16 09:13:24

Nils Petter Smeby

At Fenriss misbruker fremmedord, bli som regel morsomt. Men her fant jeg ingen god erstatning. Ideen med at litt hoste kan tømme et helt lokale, var imidlertid god, så den kommer jeg til å bruke - men kanskje i en annen setting.

Fenriss HAR en kort hals, men den synes ikke alltid. Det er avhengig av vinkelen på tegningen. Derfor synes den i rute 2, men ikke i rute 1. Det som er feil i rute 3 er at hodet sitter for høyt og for langt tilbake.

Bli med i diskusjonen!

Logg inn for å legge til en kommentar!